Vertragen, verstillen

verdiepen, verbinden

WELKOM

(HER) ONTDEK PAARDEN OP EEN UNIEKE MANIER


Het paard... ongetwijfeld één van, misschien wel hét dier waarmee we sinds mensenheugenis de dichtste relatie hebben.

Oorspronkelijk een prooidier dat zich beschermd voelde in de kudde terwijl het grazend op de savanne, onderhevig aan de bestaande hiërarchie, op zijn beurt een oogje in het zeil hield voor de rest van de groep.

Eeuwen geleden door de mens gedomesticeerd als trekkracht voor de zware taken of als vervoermiddel voor lange afstanden. Opgevoerd als strijdkracht in talloze conflicten, afgevoerd als slachtvee in tijden van schaarste, maar ook van luxe. Ingezet als middelpunt voor vermaak van mensen bij diverse sporten, verheven tot elitair statussymbool als teken van rijkdom. Verweven in onze taal als ijk voor kracht en sterkte, veredeld boven andere dieren met vier benen en een hoofd. 


De mens en het paard, al bijna sinds het prille begin in een hechte relatie. Paarden hebben geen geheimen meer voor ons, mensen en kunnen ons niets meer bijleren. Of vergissen we ons hierin? Hebben paarden in de gedaante van het oorspronkelijke kuddedier met zorg voor de schare ons alsnog iets te leren? Niet over hun soort, maar vooral over onszelf? Bij Albergo Cavalo hebben we ontdekt van wel.


BELEEF HET ZELF


Of je nu de meest ervaren ruiter bent of nog nooit een paard van dichtbij hebt gezien, wij bezorgen je een ervaring die nog lang zal nazinderen en je zal inspireren op gebieden die je nooit had verwacht. Zowel individueel als in groep tot 10 personen, bieden we onvergetelijke activiteiten waarin het contact met het paard centraal staat. Je beleeft exclusieve momenten en gaat als verrijkt persoon terug naar huis. 

ALBERGO CAVALO


Sint-Jan-In-Eremo (Sint-Laureins) bevindt zich in het hart van Het Meetjesland, (Oost-Vlaanderen), vlakbij de Nederlandse grens. Met zijn polders, uitgestrekte velden, waterlopen en kreken verleent deze streek zich uitstekend tot wandelingen, fietstochten, koetsritten en ritten te paard.

In dit natuurlijk idyllisch decor van rust en stilte, zijn onthaasting, verdieping en ontspanning bijna automatische reflexen bij iedere bezoeker.


Albergo Cavalo vond hierin de ideale uitvalsbasis voor een exclusief en uitzonderlijk aanbod waarbij de aanwezige paarden de hoofdrol spelen, zowel vormend als ontspannend.


We praten hier niet over de typische werking van een manège, noch over paardensport. De aanwezige piste heeft in Albergo Cavalo een andere primaire doelstelling.

De aangeboden activiteiten komen als arrangementen met een bijpassende knabbel en drankje (afhankelijk van het moment van de dag). 

OVER GEERT HUYGHE


Geert is een paardenliefhebber pur sang. Zijn liefde voor het nobele dier kwam er niet door de invloed van thuis uit. Het bleek een aangeboren gegeven te zijn dat zich op jongvolwassen leeftijd openbaarde in de wens ooit een paard te bezitten. Waarom wist hij zelf niet goed. Toen hij later overging tot de aankoop van een jong paard, vond hij zonder enige professionele begeleiding een manier om ermee te communiceren en een band op te bouwen. Zonder het zelf te beseffen, ontwikkelde hij vanuit respect voor de eigenheid van het dier een unieke werkwijze die bovendien (zo bleek later) ook werkte bij andere paarden.


In tegenstelling tot wat dressuur zou veronderstellen, stelde Geert zich vooral vragen rond wat dit bij hemzelf teweeg bracht. Hij ontdekte rust en afleiding, zelfs een helend effect en tegengewicht voor wat hem het leven op dat moment bemoeilijkte.

Het zette hem ertoe aan om zich hierin te verdiepen en de ervaring te delen met andere mensen. De basis van het aanbod van Albergo Cavalo was gelegd. Lees meer in het blog van Geert.

ONS AANBOD

HORSE ENJOY

MOMENTS

Van kennismaking met de kudde van 5 paarden op de weide, tot een geleide en begeleide wandeling in de prachtige omgeving. 


Van introductie in paardrijden tot een rondrit in de natuur.


Mens en paard als één geheel.

MENTAL & FYSIEKE COACHING

Levenservaring en de overtuiging dat

 iedereen beschikt over de kracht om zichzelf en anderen te helpen:

de kerngedachten van vraaggestuurde praat- en luisteravonden in groep of individueel.


Geen therapie, wel een laagdrempelig platform naar inzicht in jezelf.

RECREATIEF

AANBOD

Genieten van een arrangement in de prachtige omgeving...


Terug in de tijd met rondrit op de koets of de huifkar...


Op tocht met één van de drie beschikbare old-timers...